16-årige vansinnesföraren gripen

Av: Erik Melin, Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

Den 16-årige vansinnesföraren som härjat i Stockholmsområdet har nu gripits.

Ynglingen har beskrivits som ”farlig” och har stulit flera lyxbilar.

– Han har gripits på ett hotell i Sollentuna, säger Kjell Hellström vid polisen.

Den 16-årige pojken från västra Stockholm har varit efterlyst i hela landet efter att han rymt från ett ungdomshem utanför värmländska Forshaga.

Pojken, som har jagats i en månad, har nu gripits på ett hotell i Sollentuna.

– Han hade förmodligen tillbringat natten där och på något sätt fick vi reda på att han befann sig där, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid polisen Stockholm Nord.

Hittades med stulen Mercedes

16-åringen, som av polisen beskrivs som en van biltjuv, har haft en utarbetat brottsplan. Han brukar rikta in sig på den lyxigare modellen från tillverkare som Porsche, Mercedes och BMW, enligt en tidigare dom mot honom.

– Vi hittade en bil utanför hotellet som var efterlyst. Det var en Mercedes och vi misstänker att han kört den, säger han.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ynglingen haft en splitterny Mercedes när han greps och dessutom bilnycklar till en Tesla.

”Är väldigt farlig”

Så sent som i våras dömdes 16-åringen till ungdomsvård för bland annat grov vårdslöshet i trafik, grov stöld, grovt häleri samt flera fall av olovlig körning.

Men han har lyckats rymma från ungdomshemmet hela sex gånger och Anders Jacobsson, som är operativt verksamhetsansvarig för lokalpolisområde i Järfälla, har följt 16-åringens framfart.

– Han är väldigt brottsaktiv och väldigt farlig. Framför allt när det gäller hans bilkörning. Där har han inga hämningar, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Nu när 16-åringen hittats och är i polisens förvar ska han förhöras.

– Han har ju varit anhållen i sin frånvaro så nu ska han förhöras under eftermiddagen. Det är det jag vet just nu, säger Kjell Hellström.

Publicerad: