Förlorade både fru och son – här får han dödsbeskedet

1 av 5
NYHETER

Tahar Mejri, 39, skriker högt i förtvivlan över det ofattbara – både hans fru och hans fyraårige son dog i terrorattacken i Nice.

Han får dödsbeskedet utanför sjukhuset och kastar upp händerna i luften.

– Båda två! Båda två! skriker han i desperation.

Tahar Mejri förlorade sin fru Olfa Bent Souyah Khalfallah, 31, vid attacken på strandpromenaden. Hon var ett av de offer som identifierades tidigt.

I dag fick Tahar Mejri beskedet att även hans son Kylian, 4, dödats av terroristen. Tahar Mejri bröt ihop när en läkare gav honom det tragiska beskedet efter ett DNA-test. Han kastade händerna upp i luften och skrek ut i sorg inför fotografer från nyhetsbyråerna AFP och AP.

Sjukvårdspersonal omringade Tahar Mejri som en försiktighetsåtgärd och för att försöka hjälpa honom i hans chocktillstånd.

Till slut fick en anhörig komma fram och de omfamnade varandra hårt. Efter en stund ledde sjukvårdspersonal Tahar Mejri in på sjukhuset – han skulle få ta ett sista farväl.

Tahar Mejris nära vän Hamadi säger till lokaltidningen Nice Matin:

– Tre psykologer tog emot oss. De svarade ingenting på våra frågor, men de fick oss att förstå genom att nicka. Det var över.

Skulle fira 14 juli

Familjen befann sig på strandpromenaden som så många andra för att fira nationaldagen. När den vita lastbilen kom farande och mejade ned folk tappade Tahar Mejri bort sin fru och son. Till slut fann han sin fru död på marken men pojken var borta.

Sedan dess har Tahar Mejri precis, som många andra anhöriga, haft en liten strimma hopp.

Tahar Mejri har letat i centrala Nice och på sjukhus och efterlyst sonen i sociala medier, ett inlägg som delats av tusentals personer sedan attacken.

– Jag har ringt överallt, till polisstationer, till sjukhus och skrivit på Facebook. Min fru är död. Min son, var är han? sa han till nyhetsbyrån AFP under sökandet.

Många döda i dådet

Nu ska både frun och sonen föras tillbaka till hemlandet Tunisien, enligt Nice Matin.

– Han är tom. Han hade ett symbiotiskt förhållande med Kylian, säger vännen Hamadi.

Minst 84 personer föll offer för Mohamed Lahouaiej Bouhlel när han körde rakt in i folkmassan. Bland offren finns 10 barn. Aftonbladet har varit på plats utanför barnsjukhuset Lenval i Nice dit många anhöriga kommit under dagen för att besöka skadade och för att, precis som Tahar Mejri, få svar på om deras barn är ett av offren. Med blommor och nallar i händerna har anhöriga passerat in genom entrén som nu står under bevakning av fransk polis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tunisien

Nice