Två döda efter skjutning från bil i Jerusalem

1 av 3 | Foto: REUTERS
NYHETER

Två personer, en kvinna i 60-årsåldern och en 29-årig polis, har dödats vid en skottlossning i Jerusalem, rapporterar israeliska medier.

Ytterligare fyra personer skadades i attacken.

Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polis efter en kortare biljakt.

En gärningsman öppnade eld vid en spårvagnstation vid Ammunition Hill, i närheten av ett polishögkvarter, i Jerusalem på söndagen.

Två personer, en kvinna i 60-årsåldern och en 29-årig manlig polis, uppgavs först ha kritiska skador. Senare meddelades att de hade avlidit av sina skador på sjukhus, enligt The Jerusalem Post. Kvinnan träffades av kulor i överkroppen, skriver Haaretz.

Fyra ytterligare personer skadades lindrigt i händelsen. Flera av personerna fördes i ambulans till bland annat universitetssjukhuset Hadassah. En del av de skadade hade enbart splitter- och chockskador. En kvinna satt i sin bil när hon besköts.

Sköt från en bil

Enligt polisen avlossade den misstänkte gärningsmannen sitt vapen från en bil som körde förbi platsen, en så kallad drive-by.

Motorcykelburna poliser tog upp jakten på fordonet. Efter ett kortare efterföljande fick polisen stopp på bilen i området Sheik Jarrah i östra staden. Gärningsmannen klev ur och började skjuta mot polisen. I skottväxlingen dödades skytten. Samtidigt skadades den polis som senare avled på sjukhus. En annan polis träffades av en kula i benet.

Skytten pekas ut som en 39-årig palestinsk man.

Polisen spärrade av brottsplatserna.

Många knivdåd

Den palestinska islamiströrelsen Hamas hyllar attacken, som beskrivs som ett "naturligt svar på ockupationens brott".

Under det senaste året har 231 palestinier, 34 israeler, två amerikaner, en jordanier, en eritrean samt en sudanes dödats i olika våldsamheter och attacker, enligt nyhetsbyrån AFP. I många fall rör det sig om knivdåd och merparten av de döda palestinierna pekas ut av Israel som gärningsmän.

Våldet började under de judiska högtiderna i oktober 2015.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jerusalem