Ung man misstänks ha kastats ut ur fönster

En svårt skadad man hittades på lördagskvällen på ett torg i Filipstad.

Nu misstänker polisen att han kan ha kastats ut från ett fönster.

– Två personer har anhållits misstänkta för grov misshandel, säger Bjarne Andersson vid polisen.

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen larmades polisen om att en svårt skadad man hittats på Bergslagstorget i Filipstad. Mannen, som är 18 år, hade allvarliga huvudskador.

Mannen fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad och sedan vidare med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Vi har inte fått något nytt besked om hans tillstånd, men i går framgick det att han var allvarligt skadad och hade allvarliga skallskador, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Kan ha kastats ut

Det är oklart hur den skadade 18-åringen hamnat på torget men efter ett visst utredningsarbete har polisen gripit två män, en 18-åring och en 20-åring misstänkta för grov misshandel.

Männen har sedan anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Polisen jobbar just nu utifrån tre möjliga hypoteser. De tror att 18-åringen kan ha misshandlats utomhus, ramlat ut genom ett fönster eller att han misshandlats inomhus och sedan kastats ut från ett fönster.

– Vi gör en teknisk undersökning i lägenheten för att se om vi kan hitta bevis för någon av hypoteserna, säger Bjarne Andersson.

Polisen söker vittnen

Enligt polisen alla de inblandade personerna vara bekanta med varandra. Det finns dock inga vittnen till händelsen, så nu uppmanar polisen alla som kan ha sett, hört eller vet någonting att höra av sig.

– Finns det vittnen så är vi tacksamma att man hör av sig till 114 14, säger han.

Än så länge har inga spår hittats i lägenheten.

– Inte vad jag känner till, men de håller fortfarande på med undersökningen.

Publisert: