Jag skäms över fyllan

Foto: LOTTE FERNVALL
"Fruktansvärd ångest" Sven-Erik Magnusson skriver själv i dag i Aftonbladet om sina alkoholproblem. ”Det finns inget försvar för att köra rattonykter. Jag har fruktansvärd ångest”, skriver han bland annat.
NYHETER

Med anledning av lördagens händelse vill jag göra följande uttalande:

Hand i hand med våra framgångar med Sven-Ingvars så har jag personligen brottats med alkoholproblem från och till under karriären. Under vissa perioder har jag insett mitt beroende och tagit tag i saken med framgång och vid andra tillfällen har jag stoppat huvudet i sanden och förnekat min last.

Det finns också flera år då jag har levt utan att känna något av mitt beroende.

Under sista året har jag aktivt arbetat med att bli av med mitt beroende genom att bland annat få hjälp på ett behandlingshem och jag kände stor tillförsikt inför framtiden, att det skulle gå vägen.

Men av oförklarliga skäl fick jag ett återfall i lördags och jag tappade dessutom totalt mitt omdöme genom att sätta mig i en bil.

Fram till i lördags har bara mina närmaste drabbats men genom att sätta mig bakom ratten förstår jag att jag utsatte andra för fara.

Det finns inget försvar för att köra rattonykter. Jag skäms och har fruktansvärd ångest. Jag beklagar så att det har hänt. Jag är enormt tacksam över att jag blev stoppad innan något hann hända.

Jag kan inte sätta ord på mina känslor och ber nu om lugn och ro för att kunna reflektera och bearbeta händelsen.

Jag är bedrövad över att detta hänt och ska göra allt som står i min makt för att detta aldrig mer ska upprepas.

Sångaren skriver själv om sina alkoholproblem

Läs också:

Sven-Erik Magnusson