29-årig man anhållen för Julia-mordet

NYHETER

Mamman: Känns bra att någon gripits

1 av 2 | Foto: HÄR ÖVERFÖLLS HON Polis undersöker platsen i Höganäs där Julia Olteanu slogs ihjäl i december 1998. En nu 29-årig man har anhållits, skäligen misstänkt för mordet.

HÖGANÄS

Efter mordet på Julia Olteanu 1998 flyttade han från Höganäs.

I går greps den 29-årige mannen - misstänkt för att ha mördat henne med en träpåk.

Det har varit sju och ett halvt års helvete för Julia Olteanus familj i Höganäs. Men nu hoppas de få svaret på varför hon dödades.

Polisen grep i går en nu 29-årig man som bodde i Höganäs när Julia mördades i december 1998.

Han bodde i Höganäs

- Det känns bra att någon äntligen är gripen, säger hennes mamma Antoneta.

Även om alla sår nu åter rivs upp.

Hon och maken Florea har hållits informerade om läget sedan polisens Cold Case-grupp i januari tog upp fallet igen.

- Men vi visste inget om gripandet förrän en granne berättade det i dag.

29-åringen har anknytning till området och bodde 1998 i Höganäs. Han är inte tidigare känd av polisen och han greps i sitt hem i nordvästra Skåne. Hans namn fanns inte tidigare i materialet.

- Kommissarie Per-Åke Åkesson och hans grupp har arbetat intensivt med ärendet en tid och den här mannen har blivit alltmer intressant, berättar länskriminalens chef Henrik Malmquist.

Gjorde husrannsakan

Polisen förhörde efter gripandet även en 55-årig man och en 48-årig kvinna, sannolikt mannens föräldrar, och gjorde husrannsakan i hans bostad.

- Vi kan inte berätta några detaljer om utredningsläget, men mannen är anhållen som skäligen misstänkt för mordet på Julia.

Har säkrat spår

Polisen har ägnat stort intresse åt en cykel som stals samma kväll som Julia mördades, från ett garage 150 meter från platsen. Den uppges också ha koppling till den 80 centimeter långa träpåk som användes som mordvapen.

Vissa spår har säkrats och skickats i väg för dna-analys. Det gäller även Julias kläder som inte tidigare hade analyserats.

Hon slogs ihjäl med en träpåk

Pelle Tagesson