Bobby-rättegången fortsätter i dag

NYHETER

Styvpappan förhörs

På måndagsmorgonen fortsätter Bobby-rättegången i Eksjö tingsrätt.

Då får den åtalade mannen berätta sin egen version av hur den tioårige pojken dog.

Foto: Bobby blev 10 år gammal.

I två tidigare rättegångsdagar har mannen suttit i ett rum för sig själv på Eksjö tingsrätt och lyssnat till hur hans sambo lagt skulden för tioårige Bobbys död på hans skuldror.

Han har via sin försvarsadvokat hela tiden hävdat att kvinnans version bygger på påhittade händelser.

Hon har för rätten målat upp en vardag i det lilla torpet i Småland där Bobbys sista månad i livet präglades av våld och övergrepp.

Hörde via högtalare

Hon ville inte ha sin sambo i rättssalen när hon berättade. Därför satt mannen tillsammans med häktesvakterna och hörde via en högtalare det hon hade att säga.

Hennes berättelse handlade om tortyr och förnedring mot pojken, ibland med elstötar från stängslet till fåren, ibland sexuella övergrepp med dammsugare eller straff, som att få sina nedsölade kalsonger fasttejpade över ansiktet.

Mannen nekar till våldet men medger en del av omständigheterna om hur Bobbys död hemlighölls. Egentligen skulle mannen ha hörts av rätten redan i torsdags, men rättegångens tidsplan sprack omgående och man hann bara höra hans version av hur han mött kvinnan och Bobby och hur de flyttade in i hans lilla torp.

– Det var som att få en egen son i huset, sade mannen.

Måndagens förhandlingar inleds klockan nio.

Christer Jönsson/TT