”Jag försöker ducka för några gamla bekanta”

NYHETER

Så bränner författaren Denise Rudberg 1000 spänn på stan i kväll

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Denise Rudberg, 34, författare:

Foto: rikard laving
Denise Rudberg börjar kvällen på Sturhofs uteservering – kvällen avslutas på PA & Co.

Jag och maken börjar med ett glas vin på Sturehof. Uteserveringen är gudomlig och är utan konkurrens Stockholms bästa. Försöker ducka för några gamla bekanta eftersom jag inte har någon lust att umgås med någon annan än min man. Man borde kanske ha valt ett annat ställe då.

Vägrar gå en meter

Vi drar vidare, med taxi, hela två långa kvarter till PA & Co. Jag vägrar alltid konstant att gå mer än en meter i höga klackar och maken suckar över att vi tvingas köra runt hela Östermalm på grund av mina skor och alla enkelriktade gator.

Inne på PA är stämningen hög, som alltid. Rara Ann tar emot oss och ger oss vårt vanliga bord närmast ytterdörren och en flaska husets röda. Jag väljer som alltid den ångkokta torsken och maken, som vanligt, något jättekonstigt. Vi delar på en Gino som dessert och minns den gamla goda tiden då efterrätten hade en cool nattklubb som namne.

Maken tar notan

Vi avslutar vår vuxenkväll med ett glas uppfriskande champagne på Riche, serverat av Anders Timell som fortfarande inte fått bukt med sitt Tourettes syndrom. Maken får ta notan för detta.

Sofia Larsson

NOTAN

Sofia Larsson