Så får du skitsnyggt på dass

NYHETER

Badrummet allt viktigare, enligt inredare

Foto: ANDREAS BARDELL
Badrum modell dyrare Många kaklade med medelhavsmosaik i slutet av 90-talet. Men nu vänder trenden. ”Undvik mosaik och kvadratiskt kakel”, säger Caroline Löwgren, inredningsdesigner.

Svindyr lyx eller en billig ansiktslyftning.

Här är tipsen som blåser nytt liv i ditt badrum.

Badrummet är inte längre bara ett praktiskt våtutrymme. I dag satsas det hårt på exklusiva material och dyra inredningslösningar.

– Vi märker att badrummen blir allt viktigare för folk. Man har börjat inse att det är ett rum man ska trivas i, säger Caroline Löwgren, inredningsdesigner i Kanal 5:s Homestyling.

Men tänk dig för innan du hakar på den senaste trenden, som i år pekar åt färgade toaletter och rektangulärt kakel. Att ständigt hänga med i badrumsmodet kan bli kostsamt i längden.

Snabbt omodernt

– Det är inte som att köpa en ny matta. Ett badrum ska hålla i lite drygt 20 år. Var därför neutral när du väljer väggkakel och klinkers och häng inte upp dig på färgtrender, de varierar ofta och blir snabbt omoderna, säger Caroline Löwgren.

Även de som har tunna plånböcker kan ge badrummet nytt liv. Ett nytt duschdraperi, en kakeldekor eller en ny duschslang kan lyfta ditt badrum flera snäpp.

– Satsa på textilier i enhetliga färger, badrumsskåp och belysning. Det är lite lättare att byta ut jämfört med att riva en kaklad vägg, säger Caroline Löwgren.

Bästa tipsen för ditt badrum

Foto: Andreas Bardell
På väg Färgat porslin är på väg tillbaka.

Clarence Frenker

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning