Tvätta bilen och hunden – samtidigt

NYHETER

Norsk bensinmack erbjuder automatisk hundtvätt

Foto: alf ove hansen/vg
ruggigt ren Lilla Tilla, 4, fick ett kortprogram med shampo och balsam.

Trött på kamp och nedblötta kläder när du ska tvätta vovven? Nu kan du helt enkelt sätta hunden i den automatiska hundtvätten- och ha den torr lagom till du tankat färdigt.

En Statoilmack i Stavanger i Norge är den första i Skandinavien att erbjuda kunderna en automatisk hundtvätt, skriver Verdens Gang.

På måndagen demonstrerade dobermanntiken Tilia hur hundtvätten fungerar.

Först hoppar hunden upp på en bänk. Därefter trycker matte eller husse på en knapp och schampo sprejas över hunden. Nästa knapptryck sköljer av hunden och den sista cykeln i tvättprogrammet är torkning och föning.

Tilias matte Tone Wold är mycket nöjd.

- Det var nog lite ovant för henne, men jag tycker det fungerade jättebra. Jag gillade särskilt torkfunktionen, hon blev helt torr när hon stod i karet, säger hon till tidningen Verdens Gang.

Hundtvättomater är vanliga i exempelvis England, USA och Spanien och de kommer att bli vanliga även här. Det tror åtminstone norska Statoils vd Leif Johan Sevland till Verdens Gang.

- Det var representanter från svenska Statoil på plats när vi tittade på maskinen i England, och jag har hört att de också köpt, säger han.

Anna Lindström