Man sköts till döds i trappuppgång i Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

Fördes till sjukhus - men avled

En svårt skottskadad 23-åring påträffades på måndagsmorgonen i en trappuppgång i ett flerfamiljshus i stadsdelen Lindängen i Malmö.

Vid 17-tiden avled mannen på neurointensiven i Lund, enligt TT.

En granne hörde skottlossningen och hittade den kraftigt blödande mannen i trapphuset på åttonde våningen.

Mannen var skjuten i huvudet och läget för honom var kritiskt. Han fördes först till universitetssjukhuset Mas.

Felaktiga rykten om död

Strax före nio kom uppgifter om att mannen var död, men uppgifterna var felaktiga.

– Läget är kritiskt. Det är ovisst med utgången och hans närmaste är hos honom nu, sa jourläkaren Marcus Svennerud när aftonbladet.se pratade med honom mitt på dagen.

Mannen remitterades vidare från Universitetssjukhuset Mas till neurokirurgen vid Universitetssjukhuset i Lund. Där påbörjade man operationen av mannens skallskada vid niotiden på förmiddagen - men förgäves.

Vid 17-tiden avled mannen.

Okänd gärningsman

Polisen vet inget om motivet till dådet och har än så länge inget som pekar mot gärningsmannen.

– Vi har tagit in tre personer till förhör. De är alla relaterade till mannen. Vi försöker att ta reda på varför någon velat göra honom det här, säger Lars Förstell.

Tekniker undersöker nu trappuppgången där mannen blev skjuten. De boende i huset hörs för att ta reda på om någon sett något i samband med skottlossningen.

Strax före klockan 12 berättar Lars Förstell för aftonbladet.se att man efter att ha hört grannarna kommit fram till att skottlossningen ägt rum vid 06:30 på morgonen.

23-åringen bodde i fastigheten där han hittades skjuten.

Vittnen såg nervös man

Enligt TT är 23-åringen inte tidigare känd av polisen. Han har av allt att döma levt ett välordnat liv utan att ägna sig åt något brottsligt.

Enligt polisen bodde han tillsammans med sin mamma och bror.

- Just nu har vi inga tänkbara motiv för dådet. Vi fortsätter med att kartlägga mannens umgängeskrets för att se om någon bekant kan tänka sig något motiv till angreppet, säger Tony Pallon till TT.

En person har hört av sig till polisen om en iakttagelse som gjordes strax utanför fastigheten några minuter före klockan sju på morgonen. Vittnet har sett en man i 20-25-årsåldern som uppträdde nervöst och skärrat.

Malin Ekmark

Publicerad: