I Revas trädgård råder friden

NYHETER

Byggde en säng till trädgården

1 av 3 | Foto: krypin i skuggan I ett dolt krypin står Revas egenhändigt tillverkade säng, med mjuka dynor och kuddar. Fläder, bambu och ett galler av snabbväxande pil skapar en ombonad känsla.

Inget projekt är omöjligt för inredaren Reva Hallbäck. På en enda sommar förvandlade hon sin trädgård till ett grönskande paradis.

Reva har samlat sina idéer i boken "Inred ute" (Forum bokförlag), där lekfullheten och lusten gör att det spritter i fingrarna att dra igång egna trädgårdsprojekt.

- Själv tycker jag om att äta ute, så därför är grillplatsen viktigast för mig. Den ska vara som ett litet kök och det är lätt att gjuta sin egen grill, säger Reva, som gillar att snickra, gräva och inte minst fynda.

- Jag letar efter prylar jämt. Gardinstångsknoppar hamnar på blompinnar och gamla lådor blir trädgårdsmöbler. Sängen i trädgården byggde jag själv av långa karvade trälister och ben. Jag reser ofta till Indien och älskar färgerna, de tunna tygerna och inte minst träsniderierna som finns där.

Reva dekorerar gärna med ljuslyktor och skimrande tygtak. Men då är det viktigt att se till att de flesta saker man har ute också klarar dåligt väder en längre period. Det gäller att göra det lätt för sig - kuddar och dynor ska snabbt kunna stoppas undan när sommarregnet överraskar.

I den 500 kvadratmeter stora trädgården har Reva skapat flera olika rum att sitta och njuta i. En enda bänk, ett stort matbord och den ljuvliga sängen är bara några av platserna som inbjuder till fridfull semestervila.

- Det är viktigt med häckar som skapar skyddade platser, liksom träd som ger skugga under heta dagar. Porlande vatten eller en liten vattenspegel är också viktigt för känslan. Jag älskar också mobila arrangemang, som krukor, vaser, eller en glad plasthink i ett hörn, säger Reva.

Läs också:

Lillemor Dahl

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård