Nyheter

Föräldrarna slog tillbaka mot dotterns mobbare

NYHETER

Dömdes för misshandel och olaga hot

GÖTEBORG

Pappan och mamman ville stoppa tjejerna som mobbade deras dotter.

Nu är föräldrarna dömda till böter för misshandel och olaga hot.

"DÅ BRAST DET" Föräldrarna hade polisanmält mobbningen, men åklagaren lade ner undersökningen. Ett slagsmål på skolgården blev droppen och föräldrarna sökte upp mobbarna. Bilden är arrangerad.
"DÅ BRAST DET" Föräldrarna hade polisanmält mobbningen, men åklagaren lade ner undersökningen. Ett slagsmål på skolgården blev droppen och föräldrarna sökte upp mobbarna. Bilden är arrangerad.

Dottern kom hem storgråtande. Hon berättade att några flickor tvingat ner henne på knä i snön och sagt åt henne att slicka skorna på en tjej i gänget.

Händelsen inträffade i Umeå. Enligt föräldrarna hade dottern en längre tid haft problem med främst en tjej på skolan. Alla de inblandade flickorna är i tonåren.

Pappan hävdar att dottern trakasserades i skolan och mobbades på internet, där det lades ut hot mot henne.

- Vi gick till polisen och anmälde hoten. Men åklagaren lade ner förundersökningen. Vi har också försökt tala med skolan, men vi fick ingen hjälp därifrån, säger pappan.

Problemen fortsatte. En dag i vintras möttes gänget med fyra flickor och dottern utanför skolgården. Enligt gänget hade dottern kallat en av deras kompisar för "hora" och det var bakgrunden till bråket. Det blev handgemäng.

Dottern rusade hem, förtvivlad, och berättade.

- Då brast det, säger pappan. Rädslan hade ökat under en längre tid.

Slog och knäade

Han och mamman begav sig till skolan och fann två av tjejerna i gänget i biblioteket.

Berättelserna går isär om vad som sedan hände. Men ett par vittnen fanns, en kurator och en bibliotekarie.

Enligt åtalet har mamman slagit och knäat flickorna och dragit den ena i håret. Enligt pappan hade hon tagit tag i flickans krage och försökte få med henne ut för att tala med henne.

Pappan stormskällde på den andra flickan och slog knytnäven i en bänk.

- Jag var så fruktansvärt frustrerad av denna vanmakt. Jag skrek "Det du gör mot min dotter det gör du mot mig. Sätt igång att slå ditt förbannade as."

Kallades för nazist

Han medger att han kallade flickan nazist och mycket annat. Enligt åtalet hade han också uttalat ett dödshot. Pappan menar att han sagt "Fortsätt du såhär så hamnar ditt liv i en annan dimension" och med det hade han inte avsett ett hot, det handlade om att hon skulle sluta i fängelse.

Mamman dömdes till villkorlig dom och böter och pappan till böter. Dessutom ska båda flickorna få vardera 6 050 kronor av mamman för kränkning, sveda och värk. Flickan som hotades av pappan får dessutom 5 000 kronor till av honom.

Föräldrarna tänker inte överklaga. Nu har dottern bytt skola och mår bra.

Lena Olsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter