Dödade sin son, 10 - av barmhärtighet

NYHETER

Svårt sjuke pojkens pappa åtalas för mord

Jacob, 10, led svårt av en obotlig och plågsam sjukdom.

När hans tillstånd blev värre stod hans 36-årige pappa inte längre ut med att se honom lida – och dödade honom.

På måndagen åtalades pappan för mord.

Jacob, 10, hade sedan födseln lidit av Hunters sjukdom, en genetisk, ytterst plågsam och obotlig sjukdom som troligen inte skulle låta honom uppleva tonåren. Under den senaste tiden hade hans tillstånd förvärrats och från och till vårdades han i respirator.

Sent i lördags kväll larmade någon från familjens hem i engelska West Sussex ambulansen. Kort därefter bromsade sex polisbilar och en ambulans in utanför villan och Jacob fördes i ilfart till sjukhus.

Men det var redan för sent. Tidigt på söndagsmorgonen förklarades Jacob död.

"Polisers mardröm

Direkt efteråt arresterades båda föräldrarna, misstänkta för mord. Mamman släpptes på måndagen, helt friad från misstankar, medan pappan förblev misstänkt och hörd i domstol.

Experter har nu obducerat pojken, men polisen är mycket förtegen med resultatet av undersökningen.

Men enligt den engelska tidningen News Telegraph misstänker polisen att pappan dödade pojken av barmhärtighetsskäl.

– Ett sånt här fall är alla polisers mardröm. Vi måste vara mycket försiktiga med hur vi går vidare med det här fallet, säger en polis till Daily Mirror.

"Privat helvete"

Båda föräldrarna har varit mycket involverade i sin sons sjukdom och har tillsammans med andra samlat in mer än fem miljoner pund till stöd för forskning om den än så länge obotliga sjukdomen.

Enligt Daily Mirror hade en vän till familjen sagt till polisen att föräldrarna hade levt i ett ”privat helvete” under tiden som sonens tillstånd försämrades.

– Jacob Wragg var den äldste av två pojkar. Han var en ljuvlig pojke, men det var hemskt för alla som visste att han var döende. Mary tog hand om en stor del av vårdnaden och Andy la in hela sin själ för att stödja Jacob, säger en vän till familjen till News Telegragh.

Hunters sjukdom

Läs om tidigare barmhärtighetsmord

Anna-Maria Carnhede