Här blev partierna störst och minst

Valet 2018: Socialdemokraterna störst i värmländska Munkfors

avTT

Foto: Henrik Montgomery/TT
Valaffischer utanför Stadshuset i Stockholm. Arkivbild.

Störst i Munkfors och minst i Danderyd.

Störst i Danderyd men minst i Dorotea.

Här är kommunerna där partierna fick sitt största och minsta stöd i riksdagsvalet.

När resultaten från nästan alla landets valkretsar har kommit in är det tydligt att värmländska Munkfors är den kommun där Socialdemokraterna får störst stöd i riksdagsvalet.

Över hälften, 52,8 procent, av riksdagsrösterna i kommunen gick till partiet. I valdistriktet Munkfors centrala fick Socialdemokraterna hela 60,8 procent av rösterna.

Lägst stöd har Socialdemokraterna i Danderyd norr om Stockholm, där bara 8 procent av väljarna röstade på S till riksdagen. I Danderyd är det i stället Moderaterna som gäller och partiet får där sitt största riksdagsstöd med 41,7 procent av rösterna. I valkretsen Södra Djursholm får partiet 56,3 procent av rösterna i riksdagsvalet.

Moderaternas lägsta stöd noteras i Dorotea kommun där bara 5,9 procent av väljarna stöder partiet.

Även Sverigedemokraterna sticker ut när man ser hur rösterna i riksdagsvalet faller i de enskilda kommunerna. SD får hela 39,4 procent av rösterna i skånska Sjöbo. I valdistriktet Fränninge noterar SD 44,3 procent av rösterna till riksdagsvalet. I Umeå kommun lyckades partiet däremot bara locka 8,6 procent av väljarna.

Feministiskt initiativ fick bara 0,4 procent av rösterna i riket. Partiet får störst stöd I Vilhelmina, där 2,2 procent röstade på dem. I Vellinge fick Fi bara stöd av 0,1 procent av väljarna – vilket i absoluta tal blir 32 röster.

ARTIKELN HANDLAR OM

Valet 2018

Munkfors

Danderyd

Dorotea

Politik