Föräldrar anhållna – misstänks ha drogat tvåårigt barn

Ett par hämtades av polis från ett sjukhus i Västsverige efter misstanke om att ha drogat sitt barn.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha gett receptbelagt läkemedel till barnet för att man tyckt att barnet ”varit jobbigt”.

– Det är ett väldigt initialt och känsligt läge. Man har haft tekniker på plats i hemmet, säger kammaråklagare Anette Fogelberg.

Händelsen utspelade sig under onsdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kom föräldrarna då in till ett sjukhus i Västsverige med sitt sjuka barn. Barnet ska ha getts ett receptbelagt läkemedel, och enligt källan ska föräldrarna ha gett det till barnet för att de tyckt att barnet varit ”jobbigt”.

”Väldigt känsligt läge”

Paret, som är i 35-årsåldern, togs in till förhör av polisen och anhölls på onsdagen, misstänkta för grovt vållande till kroppsskada, bekräftar åklagare.

– Det är ett väldigt initialt och känsligt läge. Det finns inte så hemskt mycket att berätta mer än att förundersökning pågår, ett antal personer har hörts och ett antal personer ytterligare ska höras, säger kammaråklagare Anette Fogelberg.

Lägenhet har undersökts

Åklagaren bekräftar att de anhållna är föräldrar till barnet, som är två år gammalt. Det har gjorts teknisk undersökning i hemmet.

Det är okänt vilket läkemedel det rör sig om. Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att ”barnet har troligen fått i sig någon substans.”

– Jag kan inte riktigt säga vad misstanken består i, hur gärningen ska ha gått till, säger kammaråklagare Anette Fogelberg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN