Linköping

Poliserna rycker ut – för två dosor snus

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

I onsdags svängde två poliser snabbt in på en handikapparkering vid City Gross i Linköping. Deras ärende var två dosor snus.

Johan ”Gjutis” Pettersson såg händelsen, tog en bild och frågade varför de inte kunde ta en vanlig plats – då bad en av poliserna honom att hålla käften, skriver Linköping News.

När Johan ”Gjutis” Pettersson skulle handla frukost på City Gross i Linköping i onsdags morse såg han något han reagerade på. Det var en vit Volvo som i hög hastighet svängde in på parkeringen och ställde sig på en handikapparkering som var nära affären.

Ut ur bilen kom två poliser, varav en gick in till affären för att handla. Eftersom Johan reagerade på att poliserna tagit platsen som är avsedd för de med särskilda behov tog han fram mobilen och knäppte en bild.

”Han försöker ta telefonen ifrån mig”

Han frågar sedan polisen varför han tar platsen och om han är handikappad.

– Polisen som var kvar rusar då ut och frågar vad fan jag håller på med och han försöker ta telefonen ifrån mig, säger Johan till Linköping News.

Men Johan var inte beredd att ge ifrån sig mobilen utan halade smidigt ner den i fickan.

– Jag frågade varför det är ok för dem att köra hastigt in och parkera på handikappen, jag frågade om han var handikappad. Svaret blir att jag bara ska hålla käften och att det är ett utryckningsfordon, fortsätter Johan till lokaltidningen.

Gick för att köpa snus

Sedan lämnade Johan den ensamma polisen på parkeringen och gick in i butiken för att till slut köpa sin frukost. Då såg han den andra polismannen stå i kassan och handla två dosor snus.

Återigen tog Johan upp sin mobil för att föreviga stunden.

Efter händelsen la Johan upp bilderna på Facebook tillsammans med en beskrivning av vad som hänt.

”Kontentan av det hela är inte att de ställde sig just där, utan att ungtupparna tror att de kan bryta mot vad som helst när som helst bara för att de har uniform”, skrev han bland annat.

Inlägget har fått många reaktioner, vissa är upprörda över polisernas beteende och andra skrockar åt hur tufft det kan vara när snuset tagit slut.

Polisen: ”Det kan finnas skäl”

När Linköping News når Björn Öberg, polisens presstalesperson, bekräftar han att det är helt lagligt att ta bilder på poliser och deras fordon på allmän plats. Men han berättar också för tidningen att det kan finnas olika anledningar för poliser att ställa sig på handikapplatser.

– Det kan finnas skäl att ställa sig på platser som gör att man snabbt kan åka därifrån om man får ett larm till exempel, det är olika i fall till fall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköping

City Gross