Kvinna hittad död – rikslarm efter gärningsmannen

avEbba Thornéus, Linnea Järkstig, Niklas Eriksson

En kvinna hittades allvarligt skadad i en lägenhet i Märsta och hennes liv gick inte att rädda.

Under söndagskvällen gick polisen ut med rikslarm efter en misstänkt gärningsman som är anhållen i sin frånvaro.

– Det är som alltid vid rikslarm för att den här personen inte ska kunna försvinna från riket, säger Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.

1 av 4 | Foto: P-O Sännås

Tipsa | Aftonbladet

Polisen larmades vid 12-tiden på söndagen till Märsta efter att de fått uppgifter om att en kvinna misshandlats i en lägenhet.

– Vi anträffar den här personen skadad, ett grovt våldsbrott har begåtts, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

När kvinnan i 35-årsåldern hittades var hon enligt polisen vid liv, men skadorna var så allvarliga att hennes liv inte gick att rädda.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord och enligt uppgift till Aftonbladet ska kvinnan ha misshandlats med en kniv.

– Vi kan inte gå in i detaljer, säger Sven-Erik Olsson.

Rikslarm utfärdat

Enligt uppgifter till Aftonbladet jagas en misstänkt gärningsman i 25-årsåldern. Polisen uppger att de inte kan lämna någon kommentar kring det i nuläget.

Under söndagskvällen gick polisen ut med rikslarm efter att en man anhållits i sin frånvaro.

– En man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord, säger NIcklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– Det är som alltid när vi skickar ut rikslarm för att personen inte ska kunna försvinna från riket.

Området kring mordplatsen söktes under söndagseftermiddagen av med bland annat helikopter.

Enligt vittnen på platsen finns flera polisbilar, ambulanser och helikopter på platsen.

– Det är ett stort pådrag här med flera ambulanser och polisbilar. Tidigare stod poliserna på avstånd från lägenheterna och avvaktade men står de utanför ett trapphus, berättar ett ögonvittne för Aftonbladet.

Granne: ”Är fruktansvärt”

Lägenheten har spärrats av och polisen har skickat sina tekniker till lägenheten för att göra en brottsplatsundersökning och säkra spår. Samtidigt arbetade ett stort antal patruller i området.

– Vi bedriver spaning och ser om vi kan komma i kontakt med personer som gjort vittnesiakttagelser, säger Sven-Erik Olsson.

Annelie Gunnarsson bor i samma hus som kvinnan hittades i.

– Jag hade precis skickat iväg gubben med hundarna till rastgården och var hemma och städade. Han hann precis iväg innan alla poliser kom. Han ringde mig då och sa att jag inte skulle gå ut.

Annelie berättar att lägenheterna varit under renovering en längre tid och att kvinnan som nu misstänks ha mördats inte bott i huset särskilt länge.

”De såg muntra och glada ut”

Tidigare i veckan mötte hon kvinnan tillsammans med en man.

– De var på väg in i hissen. Jag förmodade att de var ett par och de verkade glada och muntra ihop. Det var inga konstigheter.

När Annelie under söndagen fick reda på att någon i trapphuset misstänktes ha blivit mördad blev hon väldigt rädd.

– Jag tänkte direkt på vem det kunde vara. Vi har en sådan otrolig sammanhållning här i porten och är som en enda stor familj, säger Annelie som bott i huset i 16 år.

– Detta är bara väldigt väldigt sorgligt.

En annan granne säger till Aftonbladet att det vanligtvis är mycket lugnt i området, men att det blivit allt stökigare med åren.

– Men jag trodde aldrig att något sådant kunde hända här. Visst, folk flyttar in och ut men de flesta känner varandra här. Det är fruktansvärt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Märsta