Svante tog tjuven på bar gärning

1 av 2 | Foto: Privat
Svante tog tjuven på bar gärning när denne var i full färd med att sno motorsågar.
NYHETER

När tjuven var framme och skulle stjäla Svante Hanssons motorsågar från hans bil, var han snabbt på plats för att förhindra att det fullbordades, skriver Borås Tidning.

– Jag kan säga det, att vi pratade inte till honom med den vänligaste stämman, säger Svante till Aftonbladet.

Det var i torsdags morse som Svante Hansson och hans kursdeltagare, på motorsågsutbildningen, inledde dagen med frukost och teoretiska övningar på en restaurang i Bollebygd.

Svante hann knappt in på restaurangen förrän han fick ett samtal. Han gick undan lite för att prata i lugn och ro. Det var då han såg tjuven.

– Jag såg två fötter vid min bil så jag ropade på grabbarna att det var någon jävel som försökte göra inbrott i bilen.

Bilen stod parkerad endast femton meter från restaurangen, så de var snabbt på plats och omringade den misstänkte.

– Vi sprang ut och kom från varsitt håll. Och där stod tjuven med tre motorsågar på backen. Han hade precis stängt luckan och väntade på sin kompis som satt i en bil i närheten.

”Ville ge oss pengar”

Svante berättar att tjuven försökte bortförklara sig.

– Han sa att bilen hade varit olåst. ”Men snälla, sa jag. Bara för att en bil inte är låst innebär ju inte det att man får ta det som finns i den”.

Svante Hansson och de andra sa till den misstänkte att ta av sig jackan och sätta sig på marken samtidigt som de förklara för honom att de skulle ringa polisen.

– Han var ganska lugn först. Vi var ju fyra stora grabbar som stod runt honom. Och jag kan säga det, att vi pratade inte till honom med den vänligaste stämman.

Den misstänkte bad Svante och hans kompanjoner att inte ringa polisen och hotade och mutade dem med det ena och andra om vartannat.

– Han ville bland annat ge oss pengar men det gick inte för sig.

Polisen kom fort och grep mannen.

– Förhoppningsvis kommer han bort från gatan. Det var ju tur att vi var på parkeringsplatsen och att jag inte var i skogen själv. Då hade det hela kunnat få en annan utgång.