Räddades av datorn i Fort Lauderdale-attacken

1 av 7
NYHETER

När attentatsmannens kulor avlossades på flygplatsen i Florida i fredags hade Steve Frappier på sig sin ryggsäck med datorn i.

Det kan ha räddat hans liv.

Foto: Privat
Steve Frappier räddades av sin dator.

Bilder som CNN har lagt ut visar Steve Frappiers dator med en tydlig inbuktning, där en av attentatsmannens kulor har rikocherats.

Det var i fredags som en man började skjuta runt omkring sig vid bagageutlämningen i terminal 2 på flygplatsen i Fort Lauderale-Hollywood International Airport, norr om Miami.

Fem personer dog i attacken och sex vårdas på sjukhus. Fler skadades lindrigt när de skulle fly från skotten. Gärningsmannen hämtade ut sitt enda incheckade bagage där ett vapen låg. Han gick till toaletten och laddade vapnet och började skjuta.

Steve Frappier var vid ett av bagagebanden när skotten kom.

– Jag hade fallit ner på golvet och låg med ryggen mot attentatsmannen. Och då träffade en av kulorna min ryggsäck där datorn låg, berättar Steve Frappier för CNN.

Som en sköldpadda

– Jag låg på marken och var skyddad som en sköldpadda med min ryggsäck på ryggen, berättar han för CNN.

I programmet berättar Steve Frappier att han upptäckte vad som hänt när han senare kollade sig själv för skador på en toalett inne på flygplatsen.

– Då såg jag att min ryggsäck och dator var träffad. Jag lämnade över ryggsäcken till FBI för en undersökning och de hittade en kula i ryggsäcken.

På frågan om datorn räddades hans liv svarade Steve Frappier att hade inte datorn legat där hade hans rygg blivit träffad.

Den misstänkte gärningsmannen greps på plats. Den gripne mannen har identifierats som 26-årige Esteban Santiago, och han bar militära identitetshandlingar och ska ha tjänstgjort i Irak.

ARTIKELN HANDLAR OM