Två Trumpadvokater lämnar sina uppdrag

TT

Publicerad 2023-06-09

USA:s tidigare president Donald Trumps advokater James Trusty, till vänster, och John Rowley, i mitten, lämnar sina uppdrag som expresidentens advokater. Arkivbild.

Två av USA:s tidigare president Donald Trumps advokater har sagt upp sig, och meddelat att de inte längre kommer att representera expresidenten, rapporterar The New York Times.

Tidningen skriver att advokaterna – Jim Trusty och John Rowley – samtidigt förklarar att det har ”varit en ära” att få representera Trump.

”I morse lämnade vi in våra avskedsansökningar som advokater för president Trump, och vi kommer inte att representera honom längre i de fall han är åtalad eller i samband med utredningen av händelserna den 6 januari”, skriver de båda i ett uttalande på fredagen.

Den 6 januari 2021 stormades USA:s kongress av Trumpanhängare. Fem människor miste livet under stormningen och utredningen rör Trumps roll i händelsen.

Att de båda lämnar sina poster meddelades först av Trump själv i ett uttalande där expresidenten skriver att han kommer att representeras av en annan advokatbyrå när ”Den största häxjakten genom tiderna” ska till domstol. Trump tackar samtidigt Trusty och Rowley för deras arbete.

Beskedet från advokaterna kommer dagen efter att ett federalt åtal väckts mot Trump i det fall som av amerikanska medier kallas Dokumentfallet, det vill säga justitiedepartementets utredning efter fyndet av hemligstämplade dokument i hans privatbostad Mar-a-Lago i Florida.