Polisens jakt på mördaren i friluftsområdet – kartlägger offrets liv

avIsabelle Nordström

NYHETER

Misstankarna mot mannen som satt anhållen för mordet i Ulricehamn har försvagats.

Ingen är gripen och nu söker polisen efter vittnen som sett döda kvinnans vita SUV.

– Vi jobbar mycket med kartläggningen runt offret för att kunna få en mer exakt tid om när det här har hänt, säger Göran Arvidsson vid polisen.

1 av 9 | Foto: Jonas Bilberg
Polisen söker en bil av denna typ, en vit Volkswagen Tiguan

Det var på tisdagskvällen den 24 oktober som polis larmades om att en kvinna i 60-årsåldern inte hade kommit hem. Senare hittades hon död i skogen i det populära friluftsområdet Lassalyckan i Ulricehamn.

Polisen misstänkte tidigt mord och nu kan polisen med säkerhet konstatera att hennes död orsakades av någon annan. Nyligen fick man det preliminära obduktionsrapporten.

– Det är vår absoluta övertygelse att hon blev bragd om livet, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare vid polisen i Borås, som inte vill säga något om dödsorsak.

Söker tips om bil

Polisens utredning i spaningsmordet fortgår.

– Nu jobbar vi med att följa upp alla tips och iakttagelser som är gjorda kring Lassalyckan. Vi jobbar med kartläggningen runt offret för att kunna få en mer exakt tid om när det här har hänt, säger Göran Arvidsson.

– Vi är intresserade av en vit Volkswagen Tiguan, det är offrets bil som parkeras uppe på Lassalyckan. Vi är intresserade av tiden mellan 15 och 18 för då ska den bilen ha körts upp hit.

En man i 30-årsåldern satt tidigare anhållen skäligen misstänkt för brottet, som är den lägre misstankegraden. Åklagaren beslutade att inte begära honom häktad. Misstankarna mot honom kvarstår rent formellt.

– Men misstankar har ytterligare försvagats sedan han släpptes, säger åklagare Patrik Tilly.

Enligt uppgifter till Borås tidning är mannen nu anhållen för inblandning i ett misstänkt mord i Jämtland.

Polisen väntar fortfarande på svar från Nationellt forensiskt centrum, NFC, för att komma vidare i spaningsmordet. Man har skickat in mängder med fynd som hittades i skogen.

Inte långt efter att kvinnan hittades död upptäckte man även hennes glasögon en bit bort från offret.

Polisområdeschef Lena Matthijs har tidigare sagt till Aftonbladet att fyndplatsen och stället där kvinnan attackerades inte är samma.

– Vi tror att kvinna attackerades på spåret och sen blev hon flyttad bort från det, sade hon dagarna efter mordet.

Göran Arvidsson vill inte kommentera om kvinnan dödades på platsen där hon hittades.

– Jag kan inte säga något om det, eftersom vi helt enkelt inte vet exakt var hon dog. Det skulle bli spekulation, säger han.

”Finns iakttagelser”

Polisen har förhört vittnen som befann sig på friluftsområdet den aktuella kvällen, men vill inte säga om personerna sett den nu mördade kvinnan.

– Det jag kan säga är att vi har ett antal iakttagelser i och omkring Lassalyckan, säger Arvidsson, som inte heller vill kommentera vilka motivbilder polisen arbetar efter.

Så många dödas varje år 00:30
Foto: Jonas Bilberg / AFTONBLADET / 7691
ARTIKELN HANDLAR OM