Knivslagsmål efter att bil voltat av vägen

NYHETER

En bil har voltat av vägen vid Västanhede i Gästrikland.

När räddningstjänsten kom till platsen slogs personerna som suttit i bilen med tillhyggen och kniv.

– De individer som varit i bilen är inte kontanta med varandra, om vi uttrycker det så, säger Fredrik Bäcker vid polisen i region Bergslagen.

Foto: Niklas Hagman

Olyckan inträffade vid 18.15-tiden på väg 502 i höjd med Västanhede, söder om Sandviken i Gästrikland. Enligt polisen är det en personbil med släpkärra som i halt väglag kört av vägen och landat på sidan.

När Gästrike räddningstjänst kom fram till platsen möttes de av slagsmål.

”Något som försvårade räddningsarbetet var att de drabbade personerna slogs för fullt på platsen med tillhyggen och kniv”, uppger tjänstgörande inre befäl Johan Melin i en skriftlig kommentar.

Omhändertagen för berusning

Slagsmålet gjorde att räddningstjänsten var tvungen att invänta polis från Falun innan de kunde börja arbeta på platsen.

– Vi har stöttat och är på platsen. De individer som varit i bilen är inte kontanta med varandra, om vi uttrycker det så, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, vid 20-tiden.

Polisen uppger att två av de tre personerna som färdades i bilen var inblandade i slagsmålet.

– Det kommer att leda till en anmälan om misshandel. En misstänkt gärningsmän är även omhändertagen för berusning och förd till Sandviken för tillnyktring, säger Fredrik Bäcker.

Fick handfängsel

Enligt honom var den ambulans som först kom till olycksplatsen tvungen att vända eftersom det var så stökigt.

– Det blev lite tumultartat när den kom dit, hotfull stämning, så ambulansen lämnade. Det är oklart gällande anmälningar i det fallet, men vad jag förstår rör det sig mest om verbala påhopp mot räddningspersonalen. Sedermera kunde vår personal belägga personerna med handfängsel, säger Fredrik Bäcker.

Ingen av de inblandade personerna behövde sjukvård efter olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle