Skrev att hon inte ville bära hijab – här är pappans svar

1 av 2
NYHETER

När en person trakasserade 17-åriga Lamayaa och sa att hennes pappa skulle slå ihjäl henne om hon tog av sin hijab, valde hon att bevisa motsatsen, skriver Buzzfeed.

– Islam är en religion, och som alla religioner är den vad du gör den till, säger hon.

Lamayaa från Pennsylvania, USA, är medlem i en gruppchatt på Facebook där det spända politiska klimatet och Donald Trump diskuteras flitigt. Men när Lamayaa kritiserade president Trumps syn på islam blev hon genast illa bemött.

"Sluta försvara islam, bitch, håll käften du kan inte ens ta av den där sjalen för då kommer din pappa slå ner dig", skrev en person i chatten.

Lamyaa berättar för Buzzfeed att hon är mer eller mindre van vid den typen av bemötande från icke-muslimska amerikaner, men kände att hon behövde bevisa att personen i fråga hade fel och skickade iväg ett sms till sin pappa, inte med avsikten att sluta bära hijab men för att se hans reaktion.

Foto: Twitter

Lamyaa: Pappa, jag vill säga något till dig.
Lamyaas pappa: Berätta för mig.
Lamyaa: Ja, jag är okej. Jag funderade bara på, jag skulle vilja ta av mig min hijab.
Lamyaas pappa: Älskling, det är inte mitt val. Det är inte upp till någon man att bestämma. Om det är det du vill göra, så gör det. Jag kommer stötta dig oavsett. Är allt okej med dig? Har det hänt något?

”Känns som att jag kunnat hjälpa”

Lamyaa delade med sig av sin pappas svar på Twitter och konversationen har fått stor respons.

– Jag har fått många fina meddelanden från människor som stöttar mig, men också från människor som vill veta mer om islam eller vill vara en del av det. Det känns som jag kunnat hjälpa på något sätt, det är väldigt fint.

Nu vill Lamyaa fortsätta hjälpa till att slå hål på myter och stereotyper om muslimska kvinnor och män.

– Folk tror att islam är kvinnofientligt, hatiskt och våldsamt, och jag tror det kommer från en oförmåga att skilja på kultur och religion. Islam är en religion, och som alla religioner är den vad du gör den till.

Lamayaa ville bevisa att många muslimska kvinnor, bär en, av egen vilja.

– Jag bär min hijab eftersom det är heligt för mig. Det visar min anknytning till min tro och Gud. När jag bär hijab agerar jag snällare och är mer medveten om vad jag säger och gör. När jag har den företräder jag inte bara mig själv, utan också en tro mycket större än mig, säger hon till Upworthy och fortsätter:

– Om jag fick säga en sak till alla som tror felaktiga saker om islam så vore det: "Prata med en muslim", säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Religion

Islam

USA