Här fick Rasims fredagsmys en rejäl twist

NYHETER

Rasim Reiz och hans sambo hade inhandlat ett gäng asiatiska kryddblandningar av märket Santa Maria till fredagsmiddagen. Men kryddpåsarna bjöd på en twist.

– Ingenting stämde, säger han.

Foto: Privat

Det var i fredags som Rasim Reiz och hans sambo skulle äta någonting gott till fredagsmyset. Till sin maträtt hade de köpt ett gäng av Santa Marias asiatiska kryddblandningar. Men Rasims sambo märkte att det var något skumt med förpackningarna, man kunde nämligen dra av etiketterna.

– Jag kollade på det lite närmare när jag kom hem och såg att man kunde dra av båda sidorna. Det var ju omförpackat. Och så var det datumet, de gick ut 2015. Ingenting stämde.

Men det är inte bara utgångsdatumet som förbryllar Rasim. Man har även paketerat om till fel produkt.

– Som man ser på videon, Pineaple Thai var Paneng och Tom Kah Soup var Satay chicken. Det var bara att slänga tyvärr.

Rasim filmade sin upptäckt och delade med sig av videon på Facebook. Han gjorde dessutom två försök i att publicera videon på Santa Marias Facebook, men den blev borttagen direkt.

– Haha, ja jag försökte lägga upp den men den försvann lika fort. Sedan skrev jag faktiskt till dem också, men fick inget svar.

Men sedan lade han ingen större vikt vid det.

– Man läser ju om sådant här lite överallt. Det är klart att det fifflas överallt, men det var ganska kul. Vi tyckte att det var roligt, lite tragiskt bara. Vi skrattade och hade kul åt det.

”Låter ytterst märkligt”

Eva Berglie kommunikationschef på Santa Maria, säger att hon aldrig har hört talas om något liknande.

– Jag tycker att det låter ytterst märkligt. Det låter jättekonstigt. Jag kan inte säga vad det beror på utan att vi undersöker det. Vi behöver påsarna. Så att vi kan kolla i produktionen.

Så du känner inte till att det här är någonting Santa Maria brukar göra?

– Nej, det här är absolut ingenting vi brukar göra, det har jag svårt att tänka mig. Men det är klart att det kan vara något som jag i dagsläget inte vet om. Vi vill ju såklart kartlägga omfattningen av det här. Han får gärna kontakta mig, säger Eva Berglie.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook