Polisen tog tjuv på bar gärning – hyllar hans ärlighet

NYHETER

En tjuv var i full färd med att montera ned en byggnadsställning när polisen kom till platsen.

– På hans eget initiativ hjälptes vi åt att lägga tillbaka allt stulet, säger polisen Christoffer Arpfjord till Göteborgs-Posten.

Foto: TT
Tjuven hjälpte polisen att sätta tillbaka allt.

Det var vid 01:00, natten till tisdagen, som polisen i Göteborg fick ett larm om en pågående stöld. Det var en tjuv som var i full färd med att sno en byggnadsställning i Majorna i Göteborg. Polisen dök upp när han höll på att montera ned byggnadsställningen.

– En man var mitt uppe i att plocka ner ställningarna och lägga dem i en stulen kärra när patrullerna kom till platsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson, till GP.

Istället för att fly sin väg – erkände tjuven direkt och hjälpte polisen att ställa tillbaka allt. Christoffer Arpfjord var en av poliserna som var på plats.

– Han sa att det var såhär det brukade sluta när han försökte stjäla grejer. Han verkar ha gett upp planer på en fortsatt karriär som tjuv och han kändes uppgiven. På hans eget initiativ hjälptes vi åt att lägga tillbaka allt stulet, säger han till GP.

Polisen twittrade om tjuvens ärlighet.

Mannen är misstänkt för stöld av byggnadsställning, släpkärra, märkesförfalskning och egenmäktigt förfarande. En anmälan är upprättad, skriver GP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg