Kvinna föll från balkong – 29-åring begärs häktad

Genrebild.
Genrebild.

Först hördes bråk, sedan skrik och därefter en duns.

På marken låg en 21-årig kvinna med livshotande skador.

Nu begärs hennes pojkvän, en 29-årig man, häktad misstänkt för mordet.

Klockan 00:15, natten mellan måndag och tisdag, larmades polis och ambulans till en lägenhet i Järfälla i Jakobsberg i norra Stockholm.

Under en balkong låg en 21-årig kvinna svårt skadad. Hon dog innan polisen hunnit höra henne.

I lägenheten fyra våningar ovanför befann sig hennes pojkvän, en 29-årig man, och flera andra personer som bodde i bostaden.

”Värdefulla uppgifter”

29-åringen greps och han begärs nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi är fortfarande i en intensiv utredningsfas. Vi har fått in en del värdefulla uppgifter men vad de är kan jag inte uttala mig om på grund av förundersökningssekretessen, säger kammarklagare Henrik Stiernblad.

I utredningen har det framkommit uppgifter om att fallet från balkongen föregåtts av någon form av konflikt, men om den konflikten var mellan den anhållne mannan och kvinnan eller mellan andra boende i lägenheten vet man ännu inte.

Boende ska dock ha hört kvinnan skrika och sedan ljudet när hon föll i marken. Den nu misstänkte 29-åringen ska även ha setts på balkongen i anslutning till fallet.

”Stort allvar”

29-åringens advokat Katrin Eidefeldt säger:

– Min klient förnekar brott, han menar att det inte föreligger något brott överhuvudtaget.

Flickor eller kvinnor som faller från balkonger har länge förknippats med hedersmord, ett sätt att försöka dölja ett mord genom att få det att se ut som ett självmord eller en olycka.

Henrik Stiernblad säger att sådana slutsatser är för tidiga att dra.

– Med tanke på det här är ett balkongfall, så är det en av hypoteserna vi arbetar efter, men det är långt ifrån den enda hypotesen. Men vi tar det här på stort allvar och utreder brett.

Häktningsförhandlingen hålls i eftermiddag.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN