Sex män gripna för mord i Skåne – efter tre år

TT

Publicerad 2023-03-09

Sex män misstänks för inblandning i ett mord i Helsingborg våren 2020. Arkivbild.

Våren 2020 sköts en man ihjäl i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg.

Knappt tre år senare finns sex misstänkta för mordet – samtliga med koppling till den grova organiserade brottsligheten.

– De är en del av den organiserade kriminaliteten i nordvästra Skåne och de är en del av de nätverk som står för den allra grövsta brottsligheten, alltså det dödliga våldet, narkotikabrottsligheten och annan grov brottslighet, säger Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i nordvästra Skåne.

Tre av männen sitter redan i fängelse för andra brott. Under torsdagen häktades de övriga tre av Helsingborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord.

Enligt polisen kan fler komma att frihetsberövas framöver.

– I nuläget är de misstänkta för mord allihopa. Sedan har de säkert haft olika roller. Men så som åklagaren bedömer det nu är det en gemensam brottsplan.

Polis larmades av flera uppringare om skottlossning i bostadsområdet strax före midnatt den 20 maj 2020. På en parkeringsplats hittades en skjuten man i 20-årsåldern. Han fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

– Mord preskriberas aldrig, så vi slutar aldrig att jobba med dem, säger Mattias Sigfridsson.

Polisen har en uppfattning om motivet, men vad detta skulle vara vill han inte gå närmare in på förrän de misstänkta har hörts.

ANNONS