Då blir det 15 grader och strålande sol

NYHETER

På många håll i landet har det invigts vårskor och bytts till tunnare jackor under vad som kändes som den första vårveckan 2017.

Men nu är det bara att ta fram gummistövlarna – snöslasket drar in under söndagskvällen.

– Det kommer bli väldigt blött, säger Lasse Rydqvist.

1 av 3 | Foto: Hasse Holmberg/TT

Men sörj nu inte den flyktiga våren. Den som väntar på något gott väntar visserligen alltid för länge, men våren om något kan väl vara värd att vänta på. Senare i veckan lovar Forecas meteorolog Lasse Rydqvist riktigt kanonväder. Men först – slask.

– Det kommer in ett snöfallsområde under söndagseftermiddagen och kvällen över Östergötland, Södermanland, Västmanland och Värmland. Men det kommer inte vara någon kyla. Snön kommer snarare att lägga sig i vägrenen och kanske på gräs. Men det kommer bli väldigt blött, säger Lasse Rydqvist.

Gummistövlar rekommenderas

Norrlänningarna får dessvärre stå ut med minusgrader ett tag till. Hos dem blir det fortsatt kallt under större delen av veckan.

– Även mitt på dagen blir det minusgrader i hela Norrland, förutom möjligtvis vid södra norrlandskusten där det kan bli någon enstaka plusgrad mitt på dagen.

Till och med skåningarna, som annars brukar vara snabba att haka på vårtrenden, drabbas av slasket i början av den kommande veckan.

Så som du kanske förstår är det inte läge att inviga dina nyinköpta, kritvita sneakers riktigt än.

Länge leve våren

Men om vi bara biter ihop fram till ungefär onsdag, kan det till och med bli glassväder fram emot veckoslutet!

– Det ser ut att bli riktigt stabilt och vackert väder i de södra delarna av landet. Ja hela vägen upp till lite norr om Sundsvall. Temperaturen kan leta sig upp till 15 grader.

Och det här kanonvädret ligger i bästa fall kvar över hela nästa helg och en liten bit in på måndagen. Länge leve våren!

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder