Kompisgänget näckar – för barnens skull

avJonna Claesson

Publicerad:
Foto: Roger Modigh

När John Nilsson, 25, från Timrå vann en vadslagning naken i USA fick han en idé.

– Nakenhet är ju en rättighet som är så tabubelagd. Varför inte göra en hel kalender där jag bemöter sociala tabun i så fall, säger han.

För två år sedan, när John och hans kompisar var i Las vegas i USA, vann han en vadslagning spritt språngande naken. På ett event där man fick provskjuta vapnet Barrett m82, blev John ombedd att skjuta utan kläder. Ingen trodde att han skulle våga, men John förlorar aldrig ett vad.

– Jag frågade mannen som höll i eventet om det var okej. Han sa att det bara var att köra. Så då gjorde jag det.

Där började tanken om tabun gro i Johns huvud och han funderade över om man inte kunde göra någonting större av det, någonting konstnärligt som berör.

– Nakenhet är ju en rättighet som är så tabubelagd. Varför inte göra en hel kalender där jag bemöter sociala tabun i så fall, säger han.

Skänker allt till Barncancerfonden

John var inte ensam om att tycka att det var en bra idé, snart hade hans kompisar anslutit sig till projektet och de bestämde sig för att skänka alla intäkter till Barncancerfonden.

– Jag tycker det är roligt att engagera mig i något större än mig själv. Speciellt om det går till en bra sak.

Hittills har det varit ett lokalt projekt men arbetet med kalendern har tagit både tid och ork. Nu har de två bilder kvar innan kalendern kan färdigställas, sedan får den möta allmänheten.

– Vi vet ju inte vad det här får för genomslag. Men ju större det blir desto mer pengar går ju till Barncancerfonden. Fast vem vet, jag kan ju bli Sveriges mest hatade bara för att jag berör sådana här frågor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM