Funktionsnedsatt pojke drogad på väg till fritids

NYHETER

På väg till fritids bjöds den 17-årige pojken på läsk av en okänd man.

Kort därefter drabbades han av synbortfall, yrsel, hallucinationer och kräkningar.

– Vad det än har varit är det ute ur kroppen nu och han mår relativt bra. Men vi låter inte honom gå själv på byn mer, säger pojkens mamma till Lokaltidningen.se.

Foto: TT / Montage.
Genrebild.

En okänd man bjöd honom på läsk från en burk. Kort därefter visade den 17-årige funktionsnedsatte pojken i skånska Hörby upp symptom som hos någon som lagts in för drogavvänjning.

Efter att ha fått synbortfall, yrsel, hallucinationer och kräkningar misstänker läkarna att pojken, som mentalt är på en 7-årings nivå, blivit förgiftad med någon form av syntetisk drog.

– Han är väldigt godhjärtad och tror gott om alla. Han funderade nog inte alls över att det kunde vara farligt, säger pojkens mamma till Lokaltidningen.se.

”Ögonen var som colabottnar”

Efter att ha bjudits på läsken fortsatte 17-åringen vidare till ett församlingshem som har fritidsverksamhet. Där fick han en smäll mot huvudet vid ett kuddkrig med vänner där men det var inte vad som låg bakom hans reaktion.

– Jag trodde först att han hade fått hjärnskakning av smällen, men när vi kom hem blev han allt sämre och tappade mer och mer av sin syn. Hans ögon var stora som colabottnar, säger mamman.

Mannen som bjöd på läsk beskrivs som en man i 20-årsåldern. Han var ganska lång och var klädd i vit t-shirt, svart keps och svart luvtröja.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hörby

Narkotika