Skottlossning på flygplats i Paris – en död

NYHETER

En man har skjutit till döds på Orly-flygplatsen i Paris efter att ha försökt rycka åt sig ett vapen från en kvinnlig soldat.

Samma man hade tidigare under dagen beskjutit en polis med hagelgevär i norra Paris.

Enligt åklagaren skrek mannen: ”Jag är här för att dö för Allah!” innan han dödades på flygplatsen.

Mannens pappa, bron och kusin har nu gripits.

1 av 8
Mannen ligger död på marken efter att ha skjutits på flygplatsen.

Enligt tidningen Le Monde ska en man ha försökt ta ifrån en kvinnlig soldat hennes vapen på Orlyflygplatsen. Därefter ska han ha försökt ta sig mot en närliggande McDonalds-restaurang. Mannen sköts dock till döds av polis, innan han hann fly.

Samma man som besköt polis tidigare under dagen

Tidigare under lördagen blev en polis beskjuten av en person i en kontroll, skriver AP. Enligt Reuters som hänvisar till poliskällor ska det vara samma man sköts till döds på Orlyflygplatsen.

Mannen beskrivs av poliskällan som en radikaliserad muslim som varit känd av polisen sen tidigare och fanns med på franska polisens terrorlista.

En polis ska ha skadats i samband med skjutningen i norra Paris. Gärningsmannen ska ha använt sig av något som har beskrivits som ett hagelgevär.

Mannen som sköt ska ha flytt platsen till fots för att snart under vapenhot stjäla en kvinnas bil. Han ska också ha gått in på en bar och hotat att ta gästerna som gisslan i Allahs namn, uppgav åklagaren Francois Molins under en presskonferens på lördagskvällen enligt BFMTV. Där ska ha också ha avlossat ett tiotal skott.

Bombtekniker på plats

Cirka 3000 personer evakuerades från flygplatsen för att polisen skulle kunna undersöka att den skjutne mannen inte haft med sig några medbrottslingar.

Polisen har även kallat in bombtekniker som ska säkerställa att mannen inte har placerat ut sprängämnen på flygplatsen.

All flygtrafik till och från flygplatsen är i nuläget inställd till följd av händelserna, rapporterar AFP.

Under presskonferensen på lördagskvällen uppgav Frankrikes särskilda antiterror-åklagare Francois Molins vad mannen skrek innan han sköts ihjäl:

”Jag är här för att dö för Allah! Folk kommer att dö.”

Innan mannen angrep soldaten kastade han en väska på golvet. I väskan fanns en dunk bensin, tändare, ett paket cigaretter, en koran och 350 euro i kontanter, enligt åklagaren.

Tre personer sitter nu gripna: mannens pappa, bror och kusin.