Gravid kvinna gav pris – till första mannen som flyttade sig

Foto: Instagram
Yvonne fick äntligen dela ut sitt pris.
NYHETER

Gravida Yvonne, 38, blev frustrerad över att ingen ville flytta på sig när hon reste kollektivt i New York. Så hon bestämde sig för att dela ut ett pris, rapporterar NBC.

New York är en stad som präglas av en stressig och trång kollektivtrafik, något inte minst Yvonne Lin, 38, fått erfara. Hon är just nu gravid sedan åtta månader och väntar sitt andra barn – ändå har hon haft svårt att få sittplats på tunnelbanan.

Under sin första graviditet blev hon frustrerad. Och nu bestämde hon sig för att dela ut ett pris till den första man som erbjöd henne en sittplats under hennes graviditet.

– Jag jobbar som designer, så jag brukar få en del konstiga idéer, säger Yvonne till NBC.

Fick äntligen dela ut

Det tog åtta månader – men till sist fick hon möjlighet att dela ut sitt pris: en pokal med texten ”1 helt okej kille”. Det var Ricky Barksdale som gav upp sin plats – och fick ta emot sin trofé.

– Det är det rätta att göra – om du ser en äldre, handikappad eller gravid person, så erbjud din plats, säger Ricky, som skrattade åt priset, till NBC.

Yvonne säger att hon tror mer på att belöna beteenden som Rickys istället för att klaga på de som inte ställer upp, vilket hon testat tidigare.

– Han är det närmaste jag kommit en verklig superhjälte, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM