Hård vind – Polenfärjan kunde inte gå ut

NYHETER

Färjan som skulle gått från Nynäshamn till Polen gjorde flera försök att svänga ut från hamnen.

Till slut erkände man sig besegrad av den hårda vinden. Färjan får ligga kvar vid kajen över natten.

– Det såg lite dråpligt ut. Färjan gjorde flera försök, men de kunde inte göra den här svängen som de brukar. De kämpade i en timma och sedan fattade väl kaptenen ett beslut, säger ett vittnet Malte Davidsson till Aftonbladet.

– Det blåste 25 i byarna vid det tillfället, enligt SMHI på landsort. Men jag tror att det blåser lika mycket nu, säger Malte Davidsson.

Han bor i närheten och såg förloppet från sitt fönster. Hamnens driftchef Markus Johansson bekräftar att färjan fick lov att stanna på grund av det hårda vädret.

– Det var blåsten. De valde att stanna kvar och avvakta och beräknas avgå 07 imorgon bitti i stället. Polenbåten har lite längre resväg än till exempel Gotlandsbåten och när de skulle avgå blåste det runt 18 sekundmeter i byarna och mer ute på havet.

Destination Gotlands färja kunde gå som vanligt vid 21-snåret och Markus Johansson tror inte att det blir fler störningar under morgondagen.

– Vi kommer ha en sen ankomst från Lettland, en ropaxfärja som tar både last och passagerare. Men annars ska allt gå som vanligt, säger Nynäshamns hamns driftchef Markus Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

SMHI

Nynäshamn