William och Kate kommer till Sverige

Kate och William.
Kate och William.

Prins William och hans hustru Kate Middleton kommer till Sverige i vår.

Besöket kommer att ske i början av 2018, skriver Kensington Palace på Twitter.

– Det är planerat möte med både kungen, drottningen och kronprinsessparet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid svenska hovet.

I början av 2018 kommer prins William, 35, och hans hustru Kate Middleton, 35, hertiginna av Cambridge, att göra ett officiellt besök i både Sverige och Norge. Det skriver brittiska hovets Kensington Palace på Twitter.

– Ja, vi kan bekräfta att ett officiellt besök är planerat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid svenska hovet.

Det är ännu inte bestämt exakt vad besöket kommer att innehålla.

– Men det är planerat möte med både kungen och drottningen och kronprinsessparet, säger Thorgren.

Prins William kommer att göra ett besök i Finland i slutet av november, vilket Kensington Palace meddelade tidigare under dagen. Besöken görs på begäran av brittiska utrikesdepartementet.

Kallas ”charmturné”

Prinsparet har gjort flera besök i olika europeiska länder under sommaren. I brittiska medier har resorna beskrivits som en charmturné för att behålla goda relationer till andra EU-länder efter Brexit.

I juli gjorde Kate och William ett fem dagar långt besök i Tyskland och Polen. Även barnen prins George, 4, och dottern prinsessan Charlotte, 2, var med under det besöket.

Om småttingarna kommer att följa med till Sverige är ännu okänt.

– Jag har inga uppgifter om det, säger Margareta Thorgren.

Kate är gravid med parets tredje barn. Hon lider av kraftigt illamående vid graviditet, även kallat hyperemesis gravidarum, och har därför ställt in vissa åtaganden senaste tiden.

Publisert:

LÄS VIDARE