Hoppades att Trump skulle skjutas – lämnar sina uppdrag

Foto: TT / Socialdemokraterna
Mannen skrev ett argt inlägg om Donald Trump på Facebook – nu lämnar han sina politiska uppdrag.
NYHETER

En socialdemokratisk politiker undrade om någon kunde skjuta Donald Trump – nu medger han att det var ”idiotiskt” gjort.

– Jag lämnar mina uppdrag omgående på grund av det här, säger S-politikern till SVT Småland.

Det var på söndagen som en socialdemokratisk politiker i Småland valde att uttrycka sina känslor inför USA:s nyvalda president Donald Trump.

”Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom”, skrev han i ett inlägg som publicerades på hans Facebooksida.

Inlägget försvann efter bara någon timme. Politikern själv menar att det var Donald Trumps inställning i klimatfrågan som fick hans känslor att koka över.

”För temperamentsfull”

Men han medger att det inte var särskilt smart gjort.

– Jag kommer aldrig mer posta något, jag har aldrig gjort det förr och kommer inte göra det heller. Jag är för temperamentsfull, säger han till SVT Småland.

Till följd av den kritik politikern mött efter sitt uttalande på Facebook väljer han att lämna sina politiska uppdrag. Mannen har bland annat suttit i samhällsbyggnadsnämnden.

Beslutet att sluta med det politiska arbetet är helt hans eget, uppger politikern.

– Jag lämnar mina uppdrag omgående på grund av det här. Jag vill inte vara en belastning för partiet, och det beslutet har jag tagit själv och skickat i ett brev till partiet, säger han till SVT Småland.