Fingerprints tidigare vd anhållen

NYHETER

Fingerprint Cards tidigare vd Johan Carlström har anhållits misstänkt för marknadsmissbruk, uppger företaget.

"Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och de uppgifter som nu kommit till vår kännedom. Vi samarbetar givetvis med Ekobrottsmyndigheten", skriver Jan Wäreby, styrelseordförande i Fingerprint Cards i ett pressmeddelande.

Ekobrottsmyndigheten har även anhållit styrelseledamoten Lars Söderfjell på samma grunder.
"Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och de uppgifter som nu kommit till vår kännedom. Vi samarbetar givetvis med Ekobrottsmyndigheten", säger Jan Wäreby, styrelseordförande i Fingerprint Cards, i pressmeddelandet.
Företagets aktie föll omgående 5,1 procent.

Flera utredningar

Förundersökningen inleddes den 12 december förra året. Detta efter att värdepappersinstitut uppmärksammat omfattande försäljningar av aktier i Fingerprint före vinstvarningen från bolaget, som meddelades den 8 december 2016.
"Sekretess gäller i förundersökningen och därmed kan jag inte berätta vilka personer som är inblandade i detta. Det är av hänsyn till dem och utredningen som varken namn eller andra uppgifter kan lämnas ut kring ärendet i nuläget", säger kammaråklagare Olof Kronlund i ett pressmeddelande.
Det förekommer flera utredningar kring aktiehandeln i Fingerprint.
"Jag vill inte inom ramen för detta ärende gå in på vad som varit tidigare, vi har nu att göra med en ny händelse från december 2016 som vi ska gå till botten med", säger Kronlund i pressmeddelandet.