Chefen lottar ut en dejt – med Elias, 21

Foto: Privat
Elias (till vänster) är singel och sökande – nu får han hjälp av chefen Robin.
NYHETER

När chefen Robin frågade Elias om han var singel anade Karlshamnskillen inte vad som väntade. Nu står de blekingska kvinnorna på rad för att få dejta honom, rapporterar 24Blekinge.

– Han är väldigt trevlig och snygg... och sjunger bra, säger Robin om kollegan.

Det var en vanlig dag på jobbet när Elias Hemberg, 21, och hans chef Robin Falk, 28, pratade om att det var längesen deras arbetsplats – konditoriet Rockos Konditori i Karlshamn – hade en Facebooktävling.

Då frågade Robin om Elias var singel. Det är han – och där och då föreslog Robin att Elias skulle bli tävlingens högsta pris. Den som vinner dragningen kommer få en middagsdejt – där chefen Robin står för fiolerna.

– Jag trodde först att han skämtade, men så bara la han ut annonsen direkt, säger Elias.

Och responsen lät inte vänta på sig. Det visade sig att ganska många tyckte att Elias verkade vara en intressant kille.

– Det har blivit jättebra respons redan. Han är glad över att många vill gå på dejt med honom, säger Robin.

Glad över responsen

Förutom att många har anmält sig till dragningen på Facebook har två tjejer kommit in på konditoriet och frågat efter Elias, berättar Robin.

– Han har blivit väldigt omtyckt. Men han är ju väldigt trevlig och snygg... och så sjunger han bra, säger chefen.

Elias bekräftar att han är glad över den fina responsen. Men han understryker att han egentligen inte behöver chefens hjälp för att träffa tjejer, även om det är uppskattat.

– När man är ute händer det väl en del, att man hookar med någon och så. Det är inte alls sällan, man har fått en del egoboosts på det hållet, säger han.

”Kan bli promenad”

Utlottningen är ännu inte avgjord. Men någon gång under de närmsta veckorna kommer dejten gå av stapeln. Elias funderar på om Alla hjärtans dag kanske kan vara ett lämpligt tillfälle.

– Vi får hålla det öppet lite till, säger han.

Elias beskriver sig själv som en rolig och spontan kille som älskar att bjuda på sig själv. Dejten kommer att utspela sig på en restaurang i Karlshamn – vilken är ännu inte bestämt, men Robin betalar.

– Sedan kanske det blir någon extra promenad, eller ännu mer kanske, det får vi se, säger Elias.