Massmördaren: ”Inte fällt en tår för de oskyldiga jag dödade”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Uncredited / AP TT NYHETSBYR N
Dylann Roof.

NYHETER

Han döms minst till livstids fängelse. Kanske till döden.

Massmördaren Dylann Roof ritade vit makt-symboler på linjerat papper i sin cell. Han skrev också till de han sköt ihjäl.

”Jag har inte fällt en tår för de oskyldiga jag dödade.”

Den 17 juni 2015 klev nu 22-årige Dylann Roof in i en metodistkyrka i Charleston, South Carolina. 52 minuter senare klev han ut ur samma dörr. Han hade då dödat nio personer därinne med sitt skjutvapen. Bara tre personer överlevde attacken, bland annat en femårig flicka som spelade död.

Dylann Roof har själv uppgett att motivet var att starta ett raskrig mellan vita och svarta i USA. Under ett förhör skrattade han åt polisernas frågor.

– Jag är skyldig. Vi vet alla att jag är skyldig, sa han.

”Inte fällt en tår”

Under rättegången som pågått sedan i slutet på förra året har han agerat sin egen försvarsadvokat. Han har redan funnits skyldig på 33 åtalspunkter för bland annat nio mord och ett flertal hatbrott.

Under tiden i förvar har han skrivit i någon form av dagbok. På linjerat papper i blyerts skrev han bland annat:

”Jag har inte fällt en tår för de oskyldiga jag dödade.”

Han har även klottrat vit makt-symboler på pappret och uttryckt tankar om ”andra rasers överlägsenhet”, skriver AP.

Döms minst till livstid

Anhöriga till de nio dödade samlades under måndagen för att dela med sig av minnen av sina bröder, systrar, pappor och mammor som dödats, skriver nyhetsbyrån AP.

Ingen ville dock säga om de ville att Dylann Roof skulle dömas till döden – något han riskerar. Om juryn under tisdagen inte kan komma till ett enhälligt beslut döms 22-åringen till livstids fängelse.

Publicerad: