En död efter misstänkt mordbrand

Publicerad 2021-02-02

En person har hittats död efter en villabrand i Nässjö kommun.

Polisen misstänker att det kan ligga ett brott bakom händelsen och utreder det som en misstänkt mordbrand.

– Vi är väldigt måna om att få in tips och iakttagelser angående den här händelsen, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisregion Öst.

Under måndagskvällen började det brinna i en villa i Nässjö kommun. Räddningstjänsten arbetade med att släcka branden men huset övertändes snabbt och villan brann ner.

På tisdagsmorgonen hittades en död person i huset. Personen har ännu inte identifierats.

Huset blev helt övertänt.

Polisen: Kontakta oss

Enligt initiala uppgifter ska personer ha setts omkring villan i samband med att det började brinna och polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Vi är väldigt måna om att få in tips och iakttagelser angående den här händelsen. Om man har sett något som kan vara intresse för oss ber vi dem kontakta oss på 114 14, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisregion Öst.

Polisen skriver på sin hemsida att de inte har identifierat någon misstänkt efter mordbranden och ingen är gripen efter händelsen. Under dagen har tekniker genomfört en brottsplatsundersökning av resterna av bostaden.

Har varit i kontakt med anhöriga till ägaren

Kroppen som hittades i brandresterna är fortfarande inte identifierad men polisen har varit i kontakt med den närmast anhöriga till den som bodde i huset och meddelat omständigheterna kring händelsen.

Följ ämnen i artikeln