Super Leagues uppgång och fall

PODD ”En folkrörelse som storklubbarna ville förstöra”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

20 av Europas bästa fotbollslag i en superliga. En liga för klubbarna med mest pengar och med de bästa spelarna på planen. En stängd liga för eliten. En Super League.

Ja, det var i alla fall drömmen för ägarna till några av världens största fotbollsklubbar. Manchester United, Milan, Real Madrid och ytterligare nio klubbar drömde om ytterligare ett sätt att tjäna mer pengar och kunna visa matcher med hög kvalité. Men det blev inte riktigt som man hade tänkt sig.

När när nyheten släpptes så explodera fotbollsvärlden. Det diskuterades flitigt i media om hur fotbollen, som vi känt den, nu var död.

Drömmen om Super League levde i ungefär 48 timmar. Nu vet ingen riktigt vad som kommer hända med den tilltänkta superligan.

Vad 17 var det egentligen som hände de här dagarna i fotbollsvärlden? Hur skadade har de inblandade klubbarna blivit av det här och vad kan vi vänta oss i stället?

Vi reder ut allt kring Super Leauge i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Frida Fagerlund, Sportbladets reporter i London.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE