Sexualbrott

Lokal C-topp misstänks ha köpt sex av barn

Av: 

Linus Lindgren

Sophie Tanha

NYHETER

En lokal C-topp i en stad i Mellansverige åtalas för att ha köpt sex av ett barn vid ett flertal tillfällen.

Personen som politikern misstänks ha köpt sex av ska ha varit 16 år.

Flera av mötena ska ha skett på Grand Hotel i Stockholm.

En centerpartistisk ordförande i en stad i Mellansverige åtalas för fyra fall av köp av sexuell handling av barn och ett fall av försök till narkotikabrott.

Polisen misstänker att politikern ska ha bestämt träff med personen som var 16 år vid tillfället på bland annat lyxhotellet Grand Hotel i Stockholm. Han ska därefter köpt sex av målsägaren.

Mötena ska ha skett på Grand hotell i Stockholm.
Mötena ska ha skett på Grand hotell i Stockholm.

Totalt åtalas han för att ha köpt sex av 16-åringen vid fyra tillfällen under 2018.

Utöver sexköpen ska han även ha försökt ge målsägaren narkotika vid ett tillfälle under 2020.

I åklagarens bevisning mot politikern finns bland annat konversationer på chattappen Kik, kontoutdrag och hotellbokningar.

Som bevis finns en annons från en sugardejtinghemsida som specifikt parar ihop äldre, ofta rika personer, med yngre personer. Enligt åtalet ska annonsen gett politikern anledning att misstänka att målsägaren var underårig.

Dessutom ska Kik-konversationerna bevisa att politikern kände till att att målsägaren var underårig, enligt åklagarens bevisning.

Nyhetsbyrån Siren skriver att totalt tio män står åtalade för olika sexköp av barn på hotell i Stockholmsområdet och i Sörmland i en barnsexhärva. Enligt nyhetsbyrån ska samtliga tio män ha nekat till att ha köpt sex av barn. Två har däremot erkänt brottet köp av sexuell handling.

Politikern förnekar brott.

– Det här är nya uppgifter för oss. Vi ser oerhört allvarligt på att en centerpartist är åtalad för dessa avskyvärda brott. Så fort vi fick kännedom om åtalet kontaktade vi det aktuella distriktets ledning. Vi är helt överens om att om de här uppgifterna stämmer måste den här personen omedelbart lämna sina uppdrag för Centerpartiet, säger Adam Tingman, pressekreterare för Centerpartiet.

Aftonbladet söker politikern.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Sexualbrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexualbrott

Stockholm

Brott