Polisen vädjar om tips efter brutala våldsattacken i Malmö

Går ut i ”Efterlyst”: Vem är kvinnan på filmen?

Filmen på en ung kvinna som attackeras på en gata i Malmö har fått stor spridning, även utanför Sveriges gränser.

Polisen tar misshandeln på stort allvar och går nu ut och vädjar i TV3:s ”Efterlyst” om tips.

– Vi tror oss veta vem gärningsmannen är men vi vet inte vem den unga kvinnan som utsattes för attacken är, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Filmen visar en man som plötsligt springer fram mot en kvinna och riktar ett kraftigt slag mot hennes huvud. Kvinnan faller handlöst till marken och både gärningsmannen och personen som håller i kameran hörs skratta.

Klippet som spridits på den brutala attacken är bara några sekunder långt men polisen har kunnat identifiera platsen som Helsingborgsgatan i Malmö.

– Men vi vet inte när det är. Vi har tittat i historiken, cirka ett år tillbaka, på just den adressen men inte hittat någonting, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Filmen har fått enorm spridning på sociala medier och har även nått utländsk media, bland annat har tidningar som The Sun och The Daily Mail rapporterat om den våldsamma attacken. I Sverige har den högerextrema sajten Samhällsnytt skrivit om filmen.

Polisens bedömning är att filmen är äkta och att det inte är något som är uppgjort, utan en riktig händelse.

Polisen efterlyser tips

Calle Persson säger att de tror sig veta vem den misstänkte gärningsmannen är. Men han vill inte kommentera huruvida de har kontaktat mannen eller inte.

Polisen tror att attacken kan ha skett under sommaren eller åtminstone under en varm kväll, då inga av personerna i filmen bär ytterkläder.

– Vi saknar tips på vem den unga kvinnan är, vi vill gärna komma i kontakt med henne. Även mannen som filmar och andra vittnen som har sett eller hört något som kan leda oss vidare i utredningen, säger polisens Calle Persson.

Personer som har upplysningar att lämna ombeds att kontakta polisen på 114 14.

”Efterlyst” sänds i TV3 på torsdagar klockan 20.00.

Calle Persson, presstalesperson vid polisregion Syd.
Calle Persson, presstalesperson vid polisregion Syd.
Publisert: