Två anhållna efter skjutning i Uppsala

NYHETER

Två personer har anhållits efter skottlossningen i Gottsunda i går kväll.

En av de skjutna männen vårdas för allvarliga skador.

– Åklagaren har valt att inte gå ut med mer information om hur det är med honom i nuläget, säger Karin Rosander på Åklagarmyndigheten.

Polisen har satt in extra resurser i utredningen.

1 av 3 | Foto: Utryckning Uppsala

Vet du mer? Hör av dig!

De två männen hittades skottskadade utomhus i Uppsalastadsdelen Gottsunda. Det första larmet om skjutningen kom vid 20.45 på lördagskvällen.

Ett stort polispådrag skickades till platsen.

– En person har förts till sjukhus i ambulans, en person kunde ta sig till sjukhuset i egen bil, säger Anna, sjuksköterska och dirigent på sjukvårdens larmcentral i Uppsala.

På söndagsförmiddagen kom beskedet att två personer anhållits.

– Jag kan inte säga mer än att två personer är anhållna. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. De två greps sent i går kväll, säger Karin Rosander, presstalesperson på Åklagarmyndigheten.

Tillståndet beskrivs som allvarligt för en av de två männen.

– Åklagaren har valt att inte gå ut med mer information om hur det är med honom i nuläget. Det får vänta till i morgon, säger Karin Rosander.

Sätter in extra personal

Skjutningen betraktas som en särskild händelse, något som gör att polisen satt in fler patruller och styr insatsen vid sidan om den vanliga verksamheten.

– Vi ökar numerären på insatsen, vi fortsätter jobba på, med avspärrningar och förhör. Vi försöker få bilden att klarna, sa Johan Lindén, RLC-befäl på polisen, till Aftonbladet strax innan 23 på lördagskvällen.

Genomför förhör

”På söndagen fortsätter ett intensivt utredningsarbete med flera extrainsatta resurser”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är sedvanliga utredningsåtgärder med tekniska undersökningar och förhör och en del annat, säger Karin Rosander.

En polishelikopter deltog i insatsen under natten. Den lokala insatsstyrkan, beväpnade med förstärkningsvapen, sattes också in.

Polisen gjorde tillslag på flera adresser i närheten av brottsplatsen, enligt uppgift till Aftonbladet. Bland annat eftersöktes en bil som beskrivs som ”en röd halvkombi”.

På söndagseftermiddagen gick polisen ut och vädjade till allmänheten om att höra av sig om de gjort iakttagelser på Bandstolsvägen med omnejd.

Andra skottlossningen på två dagar

På fredagen inträffade en annan skjutning i Uppsala, på Klarbärsgatan. Ingen misstänkt gärningsman eller någon skadad person hittades, men utredarna kunde säkra spår efter en skottlossning.

Även den skjutningen letade polisen efter en bil i Slavsta med ett snarlikt signalement. Det är i nuläget oklart om det finns något samband mellan de två händelserna.

– Det jag inte gå in på. Men det får ju utredas såklart, säger Daniel Winge, RLC-befäl på Uppsalapolisen.

Polisen vill ha in iakttagelser som gjorts på eller i närheten av Bandstolsvägen under lördagskvällen. Har du information att lämna, ring polisen på 114 14.

Så gör du om du hör skottlossning 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Gottsunda

Uppsala

Brott