Lastbilschaufför anhållen efter dödsolycka

Av: 

TT

En 54-årig kvinna omkom på onsdagen i en krock med en stillastående lastbil på E20 utanför Kumla. Lastbilschauffören är anhållen misstänkt för vållande till annans död.

En lastbilschaufför är anhållen misstänkt för vållande till annans död efter en olycka. Arkivbild.
En lastbilschaufför är anhållen misstänkt för vållande till annans död efter en olycka. Arkivbild.

Olyckan skedde strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen i höjd med Sickelsta rastplats. Personbilen med tre personer i kom körande och smällde rakt in i bakpartiet på lastbilen som hade stannat en bit ut i körfältet. En 54-årig kvinna hemmahörande i Örebro län omkom omedelbart. I bilen satt också två andra i hennes familj, en 51-årig man och en 20-årig kvinna. En av dem fick allvarliga men inte livshotande skador och den andra klarade sig relativt oskadd.

– Lastbilschauffören är anhållen misstänkt för vållande till annans död och vållande till annans kroppsskada, säger Karin Rosander på åklagarmyndigheten.

Lastbilen hade stått still på motorvägen sedan klockan 7–8 på morgonen. Och vid 10.11 fick polisen en varning från Trafikverket om att lastbilen stod illa till.

Först vid 13.38, när trafikproblemen gjorde sig påminda igen och en ambulans passerade platsen och ringde in till polisen, agerade man och skickade en patrull. Men bara någon minut innan polisen kom fram inträffade dödsolyckan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN