Här är Ygemans tuffa svar till Alliansen

Foto: Socialdemokraterna.
Anders Ygeman.
NYHETER

”Får ändå möta mig i debatter”

Torsdagen blev inrikesminister Anders Ygemans sista dag på jobbet.

I stället blir han gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Vilket Socialdemokraterna i Stockholm uppmärksammar med att på Facebook skicka en rejäl känga till de borgerliga riksdagspartierna.

Det var i torsdagsförmiddag som statsminister Stefan Löfven under en presskonferens meddelade att inrikesministern Anders Ygeman och infrastrukturministern Anna Johansson omgående lämnar regeringen.

Avgångarna skedde i efterdyningarna av den kritik som riktats mot regeringen i samband med den uppmärksammade IT-skandalen inom Transportstyrelsen och efter Alliansledarnas hot om misstroendeförklaring mot statsråden.

Kommer inte lämna politiken

Under presskonferensen framkom dock att Ygeman inte kommer lämna politiken utan i stället axla uppdraget som gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

På Socialdemokraterna i Stockholms stads Facebook ger nu den tidigare inrikesministern en rejäl känga till partierna som hotade med att väcka en misstroendeomröstning emot honom:

”Får möta mig ändå”

”De borgerliga partier som hade hoppats att bli av med mig får vänja sig vid att de ändå får möta mig i debatter i framtiden”, kontrar ex-ministern i ett kaxigt svar riktat till Alliansledarna.

Enligt uppgifter till Expressen har han även, förutsatt att Socialdemokraterna vinner, även fått ett löfte om att göra comeback som minister i samband med valet nästa år.