Hittade giftiga köttbullar på tomten – vill varna andra

1 av 2
NYHETER

När Linda Ericsson i Ohs, Värnamo, gick ut i sin trädgård märkte hon direkt att det inte var någonting som stämde. På gräsmattan låg åtta köttbullar utplacerade och hon befarar att de var förgiftade, vilket Värnamo Nyheter var först med att berätta.

När Linda Ericsson gick ut i trädgården under onsdagsmorgonen såg hon att grindarna stod på vid gavel. Eftersom grindarna alltid är stängda med spännband förstod hon att det var någonting som inte stämde.

Hundarna hade varit inomhus hela morgonen så ingen fara hade skett. Däremot ville Linda ta sig en titt på trädgården så att allt var lugnt. Det var det inte.

– På gräsmattan låg åtta köttbullar utspridda. Jag kände direkt att det luktade skarpt.

När linda och hennes sambo plockade isär köttbullarna rann det ut någon slags vätska.

– Jag tror att någon har preparerat dem. Det känns fruktansvärt.

Linda skyndade sig över till grannen som också har hundar. Där misstänkte man att hundarna fått i sig någonting olämpligt.

– De var dåsiga och dåliga i magen.

Linda delade med sig av händelsen på Facebook och polisanmälade händelsen.

”VARNING till alla ni som har hundar i Ohs!!! Någon sjuk jävel lägger ut köttbullar i trädgården under natten! Jag hittade 8 köttbullar på baktomten idag på morgonen! Händelsen kommer att polisanmälans! ! Till DIG som lägger ut köttbullarna för att skada mina hundar du har gett dig på fel familj!!!  Dela och håll uppsikt!!”, skrev Linda i ett inlägg på Facebook.

Polisen lovade att hålla lite extra koll runt husen på gatan, men någon analys av köttbullarna ville de inte göra, vilket Linda är besviken över.

– Jag är rädd, jag kommer inte släppa ut hundarna i trädgården igen. Det här sätter sig psykiskt. Vi har åkt till mina föräldrar nu för att andas ut lite.

”Två hundar har dött”

Under veckan som var har två hundar förgiftats i Göteborgsområdet.

– Vi kan bekräfta vi fått in två hundar som blivit glykolförgiftade. Rent allmänt, om en hund får i sig glykol måste den få i sig motgift inom 12 timmar, säger djursjukhuset tillförordnade chefsveterinär till GP.

Enligt Göteborgs-Posten ska båda hundarna ha blivit förgiftade intill en rastgård i Mölndal.

– Det framgår inte hur hundarna har fått i sig glykolen, om det är en människas verk eller om hundarna har fått i sig glykolen av misstag. Men det räcker med lite glykol för att en hund ska förgiftas och hunden kan drabbas av obotlig njurskada om de inte får vård i tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Värnamo

Mölndal