Slog till mot växlingskontor – nu döms ”kalsongrånarna”

Kalsongmissen avslöjade rånarna

avJamshid Jamshidi

NYHETER

Tre beväpnade män krossade pansarglas och rånade ett växlingskontor i Akalla.

Efter en dramatisk biljakt där flera skadades kunde männen gripas.

Nu har de dömts – efter att deras kalsonger lagts fram som bevisning.

1 av 6

Männen, som är 18, 19 och 23 år gamla, fälldes av Solna tingsrätt för det brutala rånet i Akalla.

23-åringen dömdes till två år och sex månaders fängelse, medan 19-åringen dömdes till ett år och åtta månader. Den yngsta kumpanen fick tre månaders fängelse.

Det var vid lunchtid den andra juni i år som männen sprang in på växlingskontoret i Akalla. Beväpnade med stora släggor började de slå mot det skottsäkra pansarglaset. Efter drygt tre minuter lyckades de krossa glaset så att ett hål uppstod. Två av rånarna tog sig in till växlingskontorets kassalådor.

Med ett rånbyte på nästan 80 000 kronor försvann de sedan i en blå personbil.

Fem skadades i biljakten

Vittnen larmade ut bilens signalement till polisen. Under flykten anträffade en patrull bilen och en vild polisjakt inleddes.

Färden tog slut när patrullen prejade den misstänkta bilen så att den voltade nerför en slänt. De tre rånarna skadades och fördes till sjukhus med ambulans. Dessutom skadades två poliser som fick flygas till sjukhus med ambulanshelikopter.

Identiferades av kalsongerna

Trots att rånarna var maskerade kunde tingsrätten ändå fälla dem – bland annat med hjälp av deras kalsonger. Detta efter att övervakningskameran fångat när två av männen böjt sig ner under rånet – och deras kalsonglinning stuckit upp ovanför byxorna. Vid gripandet hade männen likadana underkläder som på övervakningsfilmen.

– Kalsongerna stämmer väl överens med vad en av rånarna ses vara klädd i på övervakningsfilmerna, skriver tingsrätten i domen.

Under rättegången berättade männen att de inte har minnesbilder på grund av bilkraschen. Männen framförde dock teorin att rånarna lämnat över kläderna till dem under flykten från växlingskontoret.

En historia som tingsrätten inte tror på.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott