Polisinsats i Gävle – man misstänks för grovt vapenbrott och misshandel

NYHETER

Ett stort polispådrag har under lördagen befunnit sig i stadsdelen Brynäs i Gävle. En man född i mitten av 80-talet är nu omhändertagen av polis.
– Personen är misstänkt för grovt vapenbrott och misshandel, säger Linda Winge, RLC-befäl vid region Mitt.

Vid 16-tiden under lördagskvällen inkom samtal om bråk på Sjunde Tvärgatan i Gävle. Polispatruller beordrades och var snabbt på plats, uppger polisen.

– Det ar en av parterna som larmat oss, säger Linda Winge RLC-befäl vid region Mitt.

Bråket gällde två personer som är hemmahörande på adressen. En man född på mitten av 80-talet och en kvinna som är född i början av 70-talet. Det ska även ha funnits en hund i bostaden.

Polis gick in i bostaden

– Vi har ett antal patruller på plats och räddningstjänst och ambulans hjälper till, sa Linda Winge på polisen tidigare under dagen.

Förhandlare från polisen har under kvällen försökt förmå personen att komma ut frivilligt från den aktuella bostaden utan resultat. En polispatrull har därefter tagit sig in i lägenheten.

– Under kvällen tog sig polisen in i den aktuella bostaden och ska då ha omhändertagit mannen. Det gick lugnt tillväga, säger Linda Winge.

Insatsen var avslutad 21.33.

– Det som har hänt är att insatsen är avslutad. Avspärrningarna är hävdade. En person som eftersökts under kvällen är omhändertagen, säger Linda Winge.

Mannen misstänks nu för grovt vapenbrott och misshandel. Kvinnan bedömdes inte ha så pass allvarliga skador att hon behövde föras till sjukhus, uppger polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle