Man kritiskt skadad – misstänkt mordförsök

NYHETER

En man hittades under tisdagsnatten svårt skadad och blodig på en parkering i Strängnäs.

– Läget för honom är mycket kritiskt, säger Thomas Bergqvist vid polisen.

Polisen vädjar om tips från allmänheten.

Den svårt skadade mannen hittades av en privatperson vid 04.20-tiden under natten mot tisdag. Han låg blodig på en parkering.

– Han anträffades mitt emot vårdcentralens ambulansgarage, det var en person som knackade på ambulansgaraget och gjorde de uppmärksamma om att det ligger en skadad person där, säger Thomas Bergqvist, kommunpolis i Eskilstuna, och fortsätter:

– Ambulanspersonalen tar sig dit och inser att detta är en mycket svårt skadad person. Han förs sen till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Enligt honom ska det handla om mycket allvarliga skador, och läget för honom ska vara kritiskt.

– Han har skallfrakturer och svår svåra benbrott, säger Thomas Bergqvist.

Söker vittnen

Platsen där mannen hittats har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning. Polisen har i nuläget inga vittnen till händelsen och vet inte hur mannen fått skadorna. Man vet heller inte vart den exakta brottsplatsen är. Thomas Bergqvist vädjar därför allmänheten att höra av sig till polisen på 114 14.

– Under förmiddagen så har utredningspersonalen i Strängnäs förstärkts, och vi har åkt dit och påbörjat dörrknackning i området, men trots det så är vi super intresserade om någon har några iakttagelser, vi är också intresserade över att komma i kontakt med han som knackade på på ambulansgaraget och hålla förhör med honom.

En förundersökning gällande mord- alternativt dråpförsök är inledd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott